DOLAR 34,1667 0.02%
EURO 37,2318 0.19%
ALTIN 2.937,230,03
BITCOIN 23119801.23835%
Manisa
19°

AÇIK

05:46

SABAHA KALAN SÜRE

İzmir Karşıyaka’daki Fotoğraf Müzesi’ne Midilli’den ziyaret

ABONE OL
16 Ekim 2024 20:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL


İZMİR (İGFA) – İzmir’in Karşıyaka ilçesinde müzenin bağışçısı, kreatör ve Hamza Rüstem’in torunu Mert Rüstem, müzeyi ziyarete gelen Midilli Adası Fotoğraf Kulübü Başkanı Babis Stilyandis’e, müzede yer alan fotoğraf makinelerinin tarihsel süreçleri tek tek anlatırken, fotoğraflar hakkında da detaylı bilgi verdi.

Mert Rüstem, müzeyi oluştururken dedesinin kullandığı fotoğraf makineleri ve o makinelerle çektiği fotoğrafların yalnızca burada sergilenmesini değil o dönemin ruhunu da yansıtmak istediğini ifade ederek, “Görüyorum ki başarmışım. Bu müzeyi dünyanın değişik yerlerinden gelerek gezen çok sayıda fotoğraf tutkunu insanlar var. Midilli bizim komşumuz geldiğimiz topraklar tabi ki onla rda ben de bu ziyaretten çok memnun olduk ve duygulandık. Dedemin isminin oralarda bilinmesi beni son derece mutlu etti ” dedi.

Müzeye hayran kaldığını belirten Midilli Adası Fotoğraf Kulübü Başkanı Babis Stilyandis, bu önemli müzenin Avrupa’nın da sayılı müzelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Müzede en çok Hamza Rüstem’in özel eşyaları ve çektiği fotoğrafların yer aldığı salondan etkilendim. Hayatımda ilk kez Camera Obscura’da oluşan görüntüyü büyük bir hayretle izledim. En kısa zamanda dernek üyeleri ile görüşerek Midilli de bir sergi açmak ve dernek üyesi arkadaşlarımla beraber İzmir’e gelmek istiyorum” diye konuştu.
 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.