DOLAR 34,2396 0.06%
EURO 37,0162 -0.02%
ALTIN 3.023,101,04
BITCOIN 2305443-0.47341%
Manisa
19°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

MİT ve Emniyet’ten PKK/KCK’nın Avrupa yapılanmasına operasyon

ABONE OL
22 Ekim 2024 14:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Milli İstihbarat Teşkilatı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK/KCK Avrupa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren aynı aileden üç kişiyi yakaladı.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT’in uzun süredir takibi altında olan 3 kardeş, düzenlenen ortak operasyonla ele geçirildi.
Terör örgütü PKK/KCK’nın Avrupa yapılanmasında aktif faaliyet gösteren Zeynep Taşkıran ile Zübeyde Taşkıran İstanbul’da, Hatın Şahbaz ise Balıkesir’de gözaltına alındı.
Teröristler, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Terörist Zeynep Taşkıran’ın, PKK/KCK’nın Fransa yapılanmasında Türkiye aleyhine düzenlenen eylem ve etkinliklere katıldığı, Hatın Şahbaz’ın özellikle Almanya Köln ve Fransa Paris’te PKK/KCK adına önem atfedilen günlerde gerçekleştirilen propaganda faaliyetlerine katılım sağladığı belirlendi.
Daha önce PKK/KCK’nın kırsal kadrosunda yer alan Zübeyde Taşkıran’ın ise Alman vatandaşı olmasının ardından isim değişikliği yaptığı, örgütsel faaliyetlerine “Denise Taşkıran” ismiyle devam ettiği öğrenildi.
Avrupa’nın birçok yerinde PKK/KCK adına gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerde rol alan 3 teröriste yönelik operasyon neticesinde örgütün Avrupa yapılanmasına ilişkin pek çok bilgiye de ulaşıldı.(PHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.