Tarihi Yarımada'da pedal çevirdiler



İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği 6. Tarihi Yarımada Bisiklet turu yapıldı.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'da ilki 2021 yılında gerçekleştirilen ve çok ilgi gören bisiklet turu geçtiğimiz yıldan beri yılda iki kez düzenleniyor.

Fiziksel aktivite ve sürdürülebilir çevreci bir şehir hayatı için farkındalık yaratmayı amaçlayan  tura yaklaşık 300 kişi katıldı. Yenikapı Bisiklet Evi önünde buluşan bisikletliler, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk’ün yarışı başlatmasıyla pedal çevirmeye başladı.

Sahil hattı boyunca giden bisikletliler, Balat’tan dönüp yarışa Tarihi Yarımada da devam ettiler. Bisikletli sporcular Sirkeci’den Gülhane Parkı rotasına saptıktan sonra Sultanahmet meydanından geçip, Kumkapı üzerinden tekrar Yenikapı’ya ulaştı.

19 kilometre süren turda bisikletliler Topkapı Sarayı, Mısır Çarşısı, Aziz George Katedrali, Ayasofya Camii ve Sultanahmet Camii gibi İstanbul’un dünya çapındaki tarihi mekânlarının olduğu bir rotada bisiklet sürme keyfi yaşadı.

Trafiğin kapatılmadığı ama güvenlik ekipleri nezaretinde yapılan tur sonunda katılımcı bisikletlilere anı madalyası takdim edildi.


Benzer Videolar